Cashflow in het COVID-19 Tijdperk

Het “Coronavirus” of “Covid-19” heeft ons stevig in zijn greep. Het bepaalt op dit moment voor een groot deel ons dagelijks leven, maar het mag het niet beheersen. Een recente enquête suggereert dat de ‘coronacrisis’ blijvende schade zal aanrichten aan de economie. Vooral de zwaarst getroffen sectoren zoals de horeca, het hotelwezen, … zien de toekomst somber in. Daar zegt tot 30% dat de kans op een faillissement waarschijnlijk tot zeer waarschijnlijk is. We gaan ons echter niet als ‘schapen naar de slachtbank’ laten voeren.

 

We moet nu reeds denken voorbij het “virus” en voorbij “de huidige periode”. Het ‘vallen’ is normaal, het terug rechtstaan en de manier waarop we dat doen is zeker zo belangrijk.

 

Hotel uitbaters, handelaars, café uitbaters, mensen uit de horeca … jullie staan voor een moeilijk periode.

 

Jullie moeten jullie personeel en leveranciers betalen, de vaste kosten lopen door, … de huur moet in het begin van de maand gestort worden, maar tegelijk ontvangen jullie geen inkomsten meer, jullie zaken zijn verplicht gesloten.

Deze spreidstand kan niemand aan. Maar één troost, je staat daar niet alleen voor.

 

qHotelligence heeft om hier een oplossing voor en een samenwerking opgezet met Greenfield Advocaten om u als ondernemer te ondersteunen. Deze laatste voorzien  mogelijke scenario’s. a) gewoon betalen b) de schuldeiser aanmanen c) een minnelijk akkoord sluiten of d) een akkoord over spreiding van betaling bekomen via de rechtbank.

 

Een 5e mogelijkheid is wanneer je zelf een factuur hebt die je “nu” niet kan betalen en de betaling hiervan wil spreiden.

 

Kan mijn Leverancier niet betalen.

Anders is het nog wanneer je zelf een leveranciersfactuur omwille van de huidige omstandigheden niet in één keer kan betalen. Je kan dan een voorstel van spreiding van betaling sturen aan je leverancier. Bijgaand vind je een modelbrief die door ons gratis ter beschikking wordt gesteld en die je aan je leverancier kan versturen. Indien gewenst kunnen we je hierin begeleiden.

 

Voor deze oplossingen is geen tussenkomst van de overheid noodzakelijk. Het kan worden overeengekomen tussen schuldeiser en schuldenaar en in een overeenkomst worden gegoten. Bij de invorderingsprocedure (niet-minnelijk akkoord) krijgt het afbetalings-schema tussen schuldeiser en schuldenaar het statuut van een vonnis, en kan het bij niet naleving onmiddellijk worden afgedwongen of uitgevoerd.

 

Het is alleen op die manier dat we binnen het bestaande economisch leven een “bloedbad” of en “tsunami aan faillissementen” kunnen vermijden.

 

 

 

 

© 2019 qHotelligence | smart hotel solutions